top of page
  • Yazarın fotoğrafıEsma Aydan Dikmen Aksoy

fikir


-biz seni öldürmeye karar verdik. -çok komiksiniz gerçekten. -biz aslında şaka yapmıyoruz. -nasıl ya, bu da mı şaka? -işte bu yüzden seni öldüreceğiz biz. sen bizi anlamıyorsun.

-bi dakika, bi dakika. ciddi misiniz? -evet, öldüreceğiz seni. -nasıl ya, neden ama? -söyledik ya, anlamıyorsun sen bizi. zaten yaşam tarzına da sinir oluyoruz. inandığımız şeylere inanmıyorsun. fazla farklısın. biz doğruyuz ve sen yanlışsın, ölmen gerekir. seni öldüren dünya için iyi bir iş yapmış olur. biz de öldüreceğiz. -henüz nasılına karar vermedik. hatta istersen sen belirle. istersen asalım seni, dünyaya son defa yukarıdan bak. istersen bıçaklayalım bir kerelik alçal. kırmızıyı da seversin. -zehirlemek yok ama. o zaman fazla kolay olur senin için. biz seni öldürürken, sen bizim haklı olduğumuza kanaat getirmelisin, öyle istiyoruz. -beni şu an buradan kaçmaktan alıkoyan şey ne peki? neden elinizden kaçıp kurtulmayayım? -çünkü merak ediyorsun.

-çünkü inanmıyorsun. -çünkü bizi küçük görüyorsun. -çünkü kendini büyük görüyorsun. -çünkü kapı kapalı. -çünkü kapı kilitli. -çünkü biz merhametliyiz. -bakın, öldürmenizi gerektirecek bir durum yok bence ortada. hadi söyleyin, ne yaptım, ne kötülük ettim size? haksızsam özür dileyebilirim. -sen nefes aldın. -diyor ki bizim nefesimizi çaldın. biz dünyada sen de olduğun için daha pis nefesler aldık içimize. biz seni içimize aldık, istemiyoruz. -sen var oldun. -senin kendi fikirlerin var diyor. kimseye uymuyorsun. uyumsuzsun anladın mı? insanın kendi fikirleri olur mu hiç? kitaba bak, insanlara bak. bir ortak fikir varsa, o ortak fikir iyidir. aykırılık mutsuzluk getirir. sen bizi mutsuz ettin. -başka sebebimiz var mı? -bilmem, sonra düşünürüz. öldürdükten sonra düşünürüz, önce düşünmemize gerek yok. -benim ailem var, dostlarım var, kimse size izin vermez. onlar beni korurlar. -kimsenin umurunda değilsin ki. aslında hiç arkadaşın yok. ve bir insanı korumak çok zor bir şey. çünkü herkes önce kendisini korur. -senden haberleri de yok zaten. ne burada olduğunu biliyorlar ne de seni merak ediyorlar. -siz kimsiniz? -bizim adımız yok. bizi de tanımıyorlar. bizi de önemsemiyorlar. biz gelip geçiyoruz. öldürüp gidiyoruz. öldürmek demişken, nasıl öldürelim seni?

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page