top of page
  • Yazarın fotoğrafıEsma Aydan Dikmen Aksoy

aşk durdukça-ezgi 3


"dünya döner bir gün daha yeryüzünde aşk durdukça gece erken inse bile korkma o hep seninle kaldıkça"

onu ilk tanıdığım günü hatırlıyorum. ilk gördüğüm günü de hatırlıyorum. bazen insan günleri unutmak kolay sanıyor. bazen öyle. ama her gün değil. ben onunla olan günlerimi hiç unutmadım. günler günlere bağlansın ve uzasın diye gecelerce onu düşündüm. işte şimdi, bir kez daha onu anıyorum. çünkü ben buyum. ondan daha fazlası değilim.

"biliyorsun gitmem gerek yollar bitmez düşünerek ister sonuç de istersen sebep bu düğümü çözmem gerek"

pek göremedik birbirimizi. bazen böyle olması gerekir. yollar girer, yollar uzar. neyse ki yollarla ilgili pek çok şarkı var. insan üzülmek isterse pek çok sebep bulabiliyor. ama ben üzülmek istemiyorum. ben şimdi bir kez daha onu anıyorum. unutmadığım için sizlere anlatıyorum. belki yıllar sonra bir öykü olur düşeriz dillere. belki de ben olurum kırmızı başlıklı kız, bilmem. bazen böyle olması gerekir.

"belki sana yazarım uğradığım bir şehirden renkli bir kart atarım mekke ya da kudüsten sonra bir gün çıkarım sen artık dönmez derken bir şarkı fısıldarım kulağına gün batarken"

onun gittiği yerde yazılmış bir masalım ben. uzun saçlarım yok. kırmızıyı da sevmem. ama bilmem. şimdi gece oldu. ve ben gecelerce onu düşündüm. rüya da gördüm. rüyamda onu da gördüm. gelmişti, elimi tutuyordu. uyandım da. bazen böyle olması gerekir. onu ilk tanıdığım günü hatırlıyorum. o gün onun için çok üzülmüştüm. bir köşede sessiz sakin oturuyordu. uzakta gibiydi. ben de kendi içimde sessiz sakin oturuyordum. sonra yanına gittim. selam verdim. aradan yıllar geçti. bazen insan günleri unutmak kolay sanıyor. kolay olan yerleri unutmak. yolları unutmak. ben kayboldum. belki de ben olurum kırmızı başlıklı kız. ona yarım kalmış masallar okurum. bazen böyle olması gerekir. bir avcı gelir kurtarır beni. ben yüzüne bakarım, masal bitince uyanır. hadi der o zaman, terasa çıkalım.

"dünya döner tek bir yana dolsun diye bir gün daha ben de döndüm tekrar sana sönmek için yana yana"

*yüksek sadakat-aşk durdukça

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page