top of page
  • Yazarın fotoğrafıEsma Aydan Dikmen Aksoy

sabit fikrin selamı


benim adım yok lakabım var. yerine göre sen, ben, biz veya siz diyorlar bana. çünkü göçebeyim. bir gün orada, iki gün burada. kimse karışmıyor düzenime, ben de dolaşıyorum istediğim gibi.

param var, vicdanlardan, insaflardan besleniyorum. beyin pek tercih ettiğim bir şey değil. hobilerim vicdanları susturup gözleri kapamak. ağızdan ağıza geçmeyi de çok seviyorum.

beni kabul eden insanlar hep olur. yaşları, boyları, aldıkları eğitim farklıdır. bazen ben bile şaşırıyorum doğrusu. "insan gerçekten hayret ediyor" tabi kısa sürüyor canım, bindiğim dalı niye keseyim.

sistemim empati yapmamak ve karşındakini anlamamak üzerinden yürüyor. şanslıysam, iyi bir dala konmuşsam kötü laf sokmalar, efendime söyleyeyim hoş olmayan şakalar ya da aşağılamalarla ilerliyorum.

yaşadığım sorunlar var tabi. peşimi hiç bırakmazlar. yorulmuyorum canım. ben hep daha güçlüyüm. insanlar karşılarındakinden daha iyi olmayı, daha büyük olmayı, daha daha olmayı hep seviyorlar. fikri var veya fikri yok bir konuda daha olan birini bulursam yaslanıyorum ona. fikri olmayanın tadı daha güzel tabi. o ağız dalaşına daha kolay giriyor. oradan başkasına onu duyandan da bir başkasına atlıyorum derken bir hayli geziyorum.

son günlerde daha da yoğunum. yaz tatilinde çekilecek şey değil benimkisi. ama bölünmenin en çok olduğu zamanlar en iyi zamanlar benim için. daha çok kavga daha çok para. para dediysem, insan parası değil canım. insanlığa dair hiçbir şey hiçbir yerde geçmiyor.

gözleri kapamak demiştim, bundan gerçekten keyif alıyorum. tam kapatmanın tadı ayrı, tek gözü kapatmanın tadı ayrı. tek gözü kapatınca bana eğlence çıkıyor. aynı olan şeylerin birini görüp birini görmüyorlar falan. ama işimin en güzel yanı insanları savunduğu değerlere ters düşürebilmek. mesela güzel ahlak her şeydir diyen birine küfür ettirebiliyorsam değmeyin keyfime.

yaşlıyım ama genç gösteriyorum. aldığım aman aman bir eğitim yok, anatomi biliyorum biraz, biraz da edebiyat. felsefeden de az çok işte. zaten gerisi atıp tutmaca. bir de bizim meslekte bize düşen çok şey olmuyor. aslında okulda hiçbir şey öğretmeyip hangi insanın içine gireceğini öğretseler yeterli. çünkü asıl işi insan yapıyor. yanlı bakıyor, bağırıyor, kızıyor falan. ha bir de kontrol etmeyi bileceksin onu. kontrolü kaçırırsan kanlı olaylar çıkıyor dikkat çekiyorsun ucu sana dokunuyor.

bu aralar işsizlik yüksekmiş, ama bizim sektörün en canlı olduğu zaman. benim adımı verirsen seni de alırlar. sabit fikrin selamı var dersin, tanırlar.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page